6 Ekim 2014 Pazartesi

Cryptsy.com: Bir Çok Sanal Para Biriminde Tek Hesapla İşlem Yapın

Cointellect kullanıcılarından gelen talepler üzerine kazandığımız gelirleri nasıl tahsil edebiliriz konusunda da yazılarımız olacak.

Bildiğiniz üzere Cointellect üzerinden Paypal hesabınıza ya da Dogecoin cüzdanınıza ödeme alabiliyorsunuz.

Cryptsy.com da hem dogecoin cüzdanı olarak kullanılabilecek, hem de hesabınızdaki Doge'yi dğer dijital parabirimlerine hatta Amerikan Doları'na çevirmek için kullanabileceğiniz bir market.

Başlamak için aşağıdaki bağlantıdan giriş yaparak öncelikle üyelik işlemine başlıyoruz.


Üyelik işleminde standart üyelik soruları yer alıyor. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta bulunduğunuz ülkenin doğru olması. Çünkü başka bir ülke belirtirseniz ödeme alıp göndermede problem yaşayabilirsiniz. 



Yine güvenlik soru kısmı da hesabınızın güvenliği için önemli. Bu soruları da dikkatli cevaplayın.

Hesabınızı açtıktan sonra hesabınızı onaylatmanız işlem yaparken daha rahat olmanızı sağlayacaktır. Bu paragrafta anlattığım kısmı mecburi değildir. Ayrıca USD işlemleri için de onaylı hesaba sahip olmalısınız. Bunun için Pasaportunuzun fotoğrafını ve pasaportunuzu elinizde tutarken çekeceğiniz bir fotoğrafı da siteye gönderiyorsunuz. 1-2 günlük işlemden sonra hesabınız onaylı yani Verified konuma geliyor. 


Cryptsy, arayüzü gelişmiş bir borsa sistemini andırıyor. Çünkü öyle. İçeride o kadar çok para birimi var ki 3 ekrana bile sığmadı:





Yukarıda gördüğünüz marketler bakiyenizdeki parayı birinden diğerine çevirmeye yarayan marketleri gösteriyor. Örneğin LTC/BTC marketinde Litecoin'i Bitcoin'e ya da tam tersine çevirebilirsiniz. Ayrıca buradaki her para biriminde size ait bir cüzdanınız bulunmakta. Yani bu para birimlerinde işlem yapmanız gerekirse Cryptsy.com hesabınız yeterli olacak.

Bize en çok DOGE/BTC marketi lazım olacak. Cointellect'teki kazancımızı Dogecoin olarak buradaki coin hesabımıza çekeceğiz. Diğer marketleri kapatmak isterseniz Sağ üstteki menüden Account Settings altından diğer marketleri kapatabilirsiniz.

Şimdi de gelin üst menüyü tanıyalım.

Genel olarak Cryptsy.com'u Tanıyalım


Home: Burada genel olarak USD, Bitcoin ve Litecoin marketleri olan birimler gözüküyor. Sıralama olarak da en aktif market üstte olacak şekilde sıralama var.


Dashboard: Hesabınızdaki mevcut parayı gösteren ekran.



Balances: Her birimdeki hesabınıza ulaşabileceğiniz sayfa. Örneğin aşağıdaki Dogecoin hesabında işlem yapmak için mavi Dogecoin başlığına tıklayarak işlem menüsüne ulaşılabiliyor. 


Menüye tıkladığımızda şöyle bir menü gözüküyor:

 Go to DOGE/BTC Market: Dogecoin ile Bitcoin ya da Bitcoin ile Dogecoin satın alabileceğiniz markete giden bağlantı.

 Go to DOGE/LTC Market: Dogecoin ile Litecoin ya da Litecoin ile Dogecoin satın alabileceğiniz markete giden bağlantı.

 Go to DOGE/USD Market: Dogecoin ile ABD Doları ya da ABD Doları ile Dogecoin satın alabileceğiniz markete giden bağlantı. Bu özellik sadece onaylı hesaplarda çalışmaktadır.

Deposit / Autosell:
Tıkladığınız para birimi için size verilen cüzdanın bilgilerine ulaşabileceğiniz ekran.

Withdraw: Tıkladığınız para birimindeki bakiyenizi aynı para birimindeki başka bir cüzdana aktarmanıza yarayan link. Örneğin bir alışveriş yaptınız ve DOGE veya Bitcoin olarak ödeme yapıyorsanız buradan ödeme yapabiliyorsunuz.

Transfer: Cryptsy.com'daki başka bir hesaba aktarım için kullanılıyor.

View Deposit / Withdrawals / Transfers In / Transfers Out : Geçmiş işlemlerinizin listesine ulaşabileceğiniz bağlantılar.

More Information: O para birimi için daha fazla detay öğrenmek isterseniz bu link tam sizlik. Piyasa değeri gibi anlık veriler de mevcut.

Orders: Henüz gerçekleşmemiş alım-satım emirleriniz burada gözükür. Örneğin DOGE'nin piyasa fiyatı 90 stoshi iken siz 95 stoshiye satmak isterseniz satışınız anlık gerçekleşmez. Ancak önceden böyle bir emir girip stoshi istediğiniz seviyeye geldiğinde satabilirsiniz.

Triggers: Triggerlar da Orders'ın biraz daha gelişmiş versiyonudur. Örneğin DOGE fiyatı 95 stoshiye çıktığında 1000 dogelik paketler halinde 20 tane doge sat gibi tanımlar yapabiliyorsunuz.

Trades: Cryptsy.com'daki tüm birimlerdeki alım satımlarınızın listesidir.

Vote: Siteye eklenmesini istediğiniz para birimleri için oylama ekranı.

Tools:  An itibariyle toplu alım satım ve rapor kısmı bulunmaktadır.

Cryptsy.com'a Cointellect'den Ödemeyi Nasıl Alırım

Cryptsy.com'dan hesabınızın adresini öğrenin

Dogecoin'de de para transferleri bankacılık sistemi gibi çalışmaktadır. Dogelerin bulunduğu hesaplar ve bu hesapların IBAN'a benzetebileceğiniz adresleri bulunmaktadır. Şimdi bu adresi nasıl öğrenebileceğimize bakalım.

 Siteye login olduktan sonra yukarıdaki Balances menüsüne tıklayın. Sonra Dogecoin'i bulup menüyü açın. Menüde Deposit / Autosell DOGE linkine tıklayın.

Sağdaki ekranda Cüzdan Adresim yazan kısımndaki adresi kopyalayın. Bu adresi Banka hesaplarındaki IBAN numarasına benzetebiliriz. 

Ödeme istediğiniz yerler size bu adres üzerinden ödeme yapacaktır.

Cointellect'te Dogecoin olarak Ödeme Alma

Bu kodu aldıktan sonra Cointellect'e geçip ödeme alabiliriz. Cointellect hesabımıza giriş yaptıktan sonra yeşil Collect butonuna tıklayın. Ödeme türünü Dogecoin olarak seçtikten sonra Cryptsy.com'dan aldığınız hesap adresini Dogecoin Address kısmına, amount kısmına da istediğiniz tutarı Euro cinsinden yazarak ödeme alabilirsiniz. 


Cointellect'te Dogecoin ödemeleri hemen yapılmakta, ve Dogecoin networkünde işlem kayıt altına alındıktan sonra para hesabınıza geçmektedir. Bu işlem yaklaşık 15-20 dakika sürebilmektedir.

Dogecoin'iniz önce Dogecoin hesabınızda Pending Deposit altında yer alacaktır. Kısa bir süre sonra Available Balance kısmına geçtiğinde istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.


Dogecoin'den Bitcoin'e Çevirme

Dogecoin'den direkt TL ödeme yapan bir market henüz yok. Ancak direkt dogecoin ödeme kabul eden websiteleri mevcut. 

Bitcoin ve Litecoin üzerinde de işlem yapan siteler bulunmakta. Hatta bunlar arasında pek çok önemli firma da bulunuyor.

Ancak TL'ye çevirmek istersek kazandığınız Dogecoin'leri öncelikle Bitcoin'e çevirmemiz gerekiyor. 

Bunun için balances menüsüne girerek oradan GOTO Doge/BTC Market linkine tıklıyoruz. 

Açılan ekranda DOGE/BTC piyasasının son dönemki hareketlerini gösteren bir grafik var. Bunun hemen altında Buy ve Sell bölümleri mevcut. Biz DOGE satacağımız için SELL Doge for BTC bölümüne odaklanalım.

Amount kısmına satmak istediğimiz Doge miktarını, Price kısmına da DOGE'yi kaç Stoshiden satmak istediğimizi yazıyoruz. 

Price kısmına otomatik olarak piyasanın satış miktarı yansıyacaktır. Siz isterseniz piyasa fiyatından daha fazlasını da yazabilirsiniz. Ama bunun gerçekleşebilmesi için sizin sattığınız fiyattan alacak birinin de çıkması lazım. 

Bu gibi durumlarda satış emriniz Orders bölümünde bekleyecektir.  Satış işlemi için beklemek istemiyorsak Price kısmını otomatik olarak gelen değer neyse(piyasa fiyatı) o şekilde bırakmak gerekiyor.

İşlem gerçekleştiğinde Dogecoin hesabınızdaki bakiye düşecek, ve Bitcoin'deki bakiyeniz artacaktır. 

Son Adım: BTC'yi Çekmek

Artık bir bir adım kaldı o da Bitcoin'i TL'ye çevirmek. Bunu henüz Cryptsy.com'dan yapamıyoruz. Ancak BTC işlem yapan BTCTurk.com, takascoin.com koinim.com gibi siteleri kullanarak TL ödeme alabiliriz. 

Bu sitelerde üyelik açtığınızda size BTC cüzdan adresi verilecek. Bu adrese Bitcoin'leri transfer etmek için, Balances menüsünden Bitcoin > Withdraw BitCoin'i seçmek gerekiyor. Sonucunda aşağıdaki ekrana ulaşıyorsunuz. 



1. kutuya transfer etmek istediğiniz BTC miktarını, 
2. kutuya BTC'yi TL'ye çevireceğiniz sitenin size verdiği hesap adresini, 
3. kutuya Cryptsy.com şifrenizi,
4. kutuya ise two-way authentication'ı açtıysanız, oradan alacağınız şifreyi yazıyorsunuz.

Böylece BitCoin'leriniz TL ödeme alacağınız firmaya gelmiş oluyor. Sonrasında o firmanın prosedürleri tamamlandıktan sonra ödemenizi alabiliyorsunuz.


6 yorum:

  1. bu kesintilerden bi türlü kurtulamayacağız yani

    YanıtlaSil
  2. Bitcoin ve altcoinlerde zaten bir network işlem bedeli var.

    Cointellect'ten en hızlı ve en ucuz para tahsilat yöntemi: Dogecoin -> Cryptsy -> BTCTurk vb. -> Havale/EFT

    100 TL Dogecoin varsa 25 Kuruş Cryptsy komisyonu oluyor. Geri kalan 99.75 TL'nin içinden de BTCTurk'ün 5 TL transfer bedeli var. Hesabınıza geçen para 94.75 TL

    1000 TL için Cryptsy 2.5 TL komisyon alıyor. 997.5 TL'den BTCTurk komisyonu yine 5 TL. Hesabınıza geçen para 993.5 TL oluyor. Maliyet 6.5 TL.

    1000 TL'nin paypal kuru ve işlem ücretiyle kabaca maliyeti ise 50 tl civarı.

    Komisyon bedeli BTCTurk için sabit, takascoin de ise yıl sonuna kadar komison da alınmıyor.

    YanıtlaSil
  3. Eror 33 hatası veriyor hesabı usd onaylı yapmak istediğimde. Pasaport resimleri tarif ettiğiniz gibi ekliyorum yinede kabul etmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Cryptsy'i sadece Dogecoin'den Bitcoin'e çevirmek için kullanmaktayız. Bunun için de onaylı hesap olması gerekmiyor.

      Onaylı hesaplar, sadece ABD bankalarına USD gönderip alabilmek için gerekli.

      Yine de onaylatmanızda yarar olabilir, hesabınızın güvenliği açısından. Örnekte gördüğünüz üzere biz verify ettik.

      Sitede teknik bir hata olabilir, Cryptsy'nin teknik desteğine başvurmanız gerekebilir.

      Sil
  4. Merhabalar,

    Deneme amaçlı Cointellect'ten 5 euro Dogecoin'e yatırdım.Doge>Bitcoin>BTCTurk şeklinde devam ettim.BTCTurk'e bitcoin aktarıldığında TL karşılığı 8.85 TL olarak göründü.Bugünkü kurda 5 euroyu hesap edersem 14.1 TL yapıyor.

    Miktar neden bu kadar düşük.Bir yerde bir hata mı yaptım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.youtube.com/watch?v=FD_Nzv5Ua7s bu videoyu izleyin bakın hatalarınızı kontrol edin derim

      Sil